úterý 18. srpna 2015

Tvarohový pie s vanilkou

Tvarohový pie s vanilkou
140g hladké mouky
140g másla
1 lžička prášku do pečiva
1 žloutek
1 lžička vody
1 lžička octa
špetka soli

Na náplň:
500g tvarohu
2 žloutky
3 bílky
100g třtinového cukru
kůra z jednoho bio citrónu
1 a ½ lžičky vanilky 

1)  Všechny ingredience na těsto vypracujeme v hladké těsto (netřeba mísit příliš dlouho, jinak se bude lepit a trhat) a odložíme alespoň na 15 minut do lednice.

2)  Ušleháme bílky, v druhé nádobě smícháme zbylé ingredience na náplň a opatrně vmícháme bílky.

3)  Připravíme si dortovou formu o průměru cca 23cm. Vyndáme z lednice těsto a polovinu na pomoučeném vále rozválíme na placku, kterou poklademe na dno dortové formy a propícháme vidličkou.

4)  Vlijeme náplň a přikryjeme vyváleným těstem ze zbylé poloviny.  Pokud se trošku potrhá, nevadí. V troubě se z něj i tak stane jednolitá vrstva.

5)  Pečeme na 165°C cca 40 minut, dokud povrch lehce nezezlátne.  Ke konci pečení pie hodně nabude, po upečení a vychladnutí ale opět klesne.




Autorkou receptu je Markéta z kitchenette.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat