středa 17. června 2015

Krůtí prsa s quinoou a zeleninovou omáčkou

Krůtí prsa s quinoou a zeleninovou omáčkou
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na velké kusy
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 400 ml drůbežího vývaru
- 4 plátky krůtích prsou (asi 150 g každý)
- 400g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
- 150g quinoi
- sůl a čerstvě mletý pepř
- malý svazek koriandru, většina nasekaná, pár lístků v celku
- šťáva z 1 limety 

1)  Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly.

2)  Přidejte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte.

3)  Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.

4)  Mezitím přiveďte v hrnci k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

5)   Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete.

6)  Na závěr zeleninovou směs s masem promíchejte s quinoou. Servírujte samostatně nebo jako náplň tortily.

Žádné komentáře:

Okomentovat