čtvrtek 30. dubna 2015

Pečený chřest s holandskou omáčkou

Pečený chřest s holandskou omáčkou
chřest
3 lžíce ghí
3 žloutky
šťáva z půlky citronu
hrubozrnná mořská sůl
pepř

1) Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

2) V misce smícháme lžíci ghí se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.

3) Mezitím si připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladkou omáčku.

4) Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.








Autorkou receptu i fotografie je Míša z blogu cookingwithsusa.blogspot.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat